Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Canadell sobre els 1,714 milions de mascaretes: “És anar a buscar la manera de fer-nos mal”

|

- Publicitat -

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha comparat aquest dimarts l’ús del 1714 en l’enviament del Govern d’1,714 milions de mascarillas per combatre el coronavirus amb el ‘A por ellos’: “És sempre anar a buscar aquella manera de fer-nos mal”.

En una entrevista del canal 3/24 recollida per Europa Press, Canadell ha criticat la reacció de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, després de les declaracions del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, davant l’enviament d’1,714 milions de mascareretes a Catalunya: “Em sembla clarísimamente trist”.

Publicitat

Canadell ha censurat, en ser preguntat per aquesta qüestió, que alguns polítics catalans “li treguessin ferro o critiquessin la resposta del Govern” pel repartiment d’aquest nombre de mascaretes, que coincideix amb el 1714 –any en el qual va caure Barcelona a la Guerra de Successió–.

Canadell ha subratllat que la resposta del conseller d’Interior exposa que no es pot acceptar que “utilitzin símbols tan importants” per a Catalunya.

Colau va reclamar a Twitter una rectificació del Govern per les paraules de Buch lamentant que hi hagi “fanàtics entre els responsables públics” i Rufián va tuitejar les declaracions de Buch amb el missatge: ‘No. No és el Polònia’, en al·lusió al programa humorístic de TV3.

ESPANYA, “RÈCORD” EN MORTS PER MILER D’HABITANTS

El president de la corporació barcelonina ha emfatitzat que el conjunt d’Espanya és el país del món “amb rècord en afectats i morts per miler d’habitants”.

“Estem en el pitjor lloc del món”, ha considerat i ha demanat als catalans que es preguntin si aquesta crisi s’hagués gestionat millor en un estat independent.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"

Ha assenyalat que els estats petits d’Europa estan gestionant millor aquesta crisi, també Alemanya per estar descentralitzada, mentre que els grans i centralitzats són els que estan patint més: “En un país petit, eficient, amb capacitat de recursos com és Catalunya, és molt millor”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut