Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Cambray sol·licita als sindicats que retornin a la negociació amb Educació

El conseller insisteix que “no es pot fer tot alhora” i diu que en menys d’un any han començat a revertir les retallades

Agències 06/05/2022
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, compareixent des de la seu del Departament. Data de publicació: dimecres 16 de març del 2022, 12:14 Localització: Barcelona Autor: María Belmez

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha demanat als sindicats que tornin a la negociació i ha insistit que el Departament ja està fent propostes. L’endemà de l’anunci de quatre noves jornades de vaga a l’ensenyament, Cambray ha remarcat que “no es pot fer tot alhora” i ha recordat que en menys d’un any de legislatura han començat a revertir les retallades. El conseller assegura que han començat a donar resposta a “reclamacions històriques” i ha afegit que ells no s’han aixecat ni s’aixecaran mai de la taula de negociació perquè volen un acord per donar resposta a les necessitats de la comunitat educativa. El conseller ha visitat Tàrrega on s’ha reunit amb representants dels centres educatius de la capital de l’Urgell.

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha lamentat que el representants sindicals no s’hagin presentat a les darreres set meses sindicals i els ha demanat que tornin a parlar i “vinguin a seure”. En aquest sentit, ha destacat que en menys d’un any han començat a donar resposta a la reversió de les retallades, a demandes de la comunitat educativa de fa molts anys com pot ser la reducció de les ràtios o la conversió dels terços a mitjos – una mesura organitzativa molt rellevant pels centres educatius. Així mateix, també ha fet referència a la gratuïtat de l’Infantil 2, una decisió que ha qualificat “de país” ja que avança cap a una igualtat d’oportunitats des de l’etapa 0-3 anys.

Cambray també ha parlat del “repartiment equilibrat” de l’alumnat a l’entrada de sistema amb un acompanyament econòmic, una mesura que “no s’havia fet mai” per lluitar contra la segregació. Altrament, també ha destacat l’aposta clara per la Formació Professional, amb un increment de l’oferta i afavorint que tot l’alumnat de 4rt d’ESO tingui plaça garantida al Cicle Formatiu de grau mitjà que hagi escollit.

De cara al curs vinent, ha dit Cambray, vindran altres mesures com avançar cap a un currículum molt més competencials. Per això, ha insistit en relació a les reclamacions sindicals, en que cal diàleg, consens, i parlar, ja que ells no tenen intenció d’aixecar-se mai de la taula amb l’objectiu de trobar un acord que es presenti a les meses sindicals.