Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Calvet insta el Gobierno a decretar el confinament domiciliari per reduir l’ús de transport públic

Els operadors de transport públic es reuneix “per reajustar l’oferta a la demanda real”

Avatar
Agències 16/03/2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha instat aquest dilluns el Govern espanyol a decretar el confinament domiciliari perquè hi hagi menys gent movent-se i fent ús del transport públic.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, el conseller ha explicat que a les 10.30 hores es reuneixen tots els operadors de transport públic “per reajustar l’oferta a la demanda real”.

“Si no tenim la cobertura del confinament domiciliari i la seguretat que només es moguin les persones relacionades amb els serveis bàsics o estratègics, no aconseguirem reduir el nombre de gent que es mou”, ha sostingut.

Ha explicat que la gent ha anat a treballar amb certa previsió i s’han avançat a l’hora punta: “Des d’avui reajustarem oferta. La intenció és que hi hagi oferta, però que estigui ajustada perquè no hi hagi aquestes aglomeracions”.

Així, Calvet ha lamentat les aglomeracions que han tingut lloc el matí d’aquest dilluns en el transport públic i ha insistit en la necessitat del confinament: “Necessitem cobertura legal”.