Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Califòrnia es farta de Trump i declara la seva independència per la lluita contra el coronavirus

|

- Publicitat -

Des dels Estats Units s’ha creat un paral·lelisme amb la situació del coronavirus a Catalunya i Espanya. El govern de la Generalitat, farts de les males decisions del Gobierno, ha intentat de totes les maneres possibles aconseguir gestionar les decisions de confinament a Catalunya, però encara no s’han atrevit a desobeir un estat espanyol que només fa que demostrar la seva incompetència davant la crisi.

Mentrestant, una situació molt semblant s’ha produït als estats units: feia setmanes que Califòrnia clamava gestionar els casos de coronavirus sense dependre de la inutilitat de Donald Trump. A diferència de Catalunya, Califòrnia ha declarat la seva independència als febles esforços del govern federal per lluitar contra la Covid-19. Les conseqüències que això tindrà per la lluita contra la pandèmia són certament positives. En declaracions als mitjans de comunicació, el governador Gavin Newsom va decidir que utilitzaria el poder adquisitiu majoritari de Califòrnia “com a estat nació” per adquirir els subministraments hospitalaris que el govern federal no ha proporcionat. Si tot va segons el pla, va dir Newsom, Califòrnia podria “exportar alguns d’aquests subministraments als estats que ho necessiten”.

Publicitat

 

 

 

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut