Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Budó defensa que avançar les eleccions catalanes no és l’única sortida de la legislatura

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dissabte que avançar les eleccions catalanes no és l’única sortida de la legislatura del Govern de Quim Torra.

En una entrevista de ‘La Vanguardia’ recollida per Europa Press, ha dit textualment que fa falta un govern fort i concentrat per gestionar la crisi del coronavirus, començant per pensar ja als Pressupostos 2021.

Publicitat

Afegeix que “això no podria fer-ho un Govern en funcions per una convocatòria electoral”, i a més Torra ja ha dit que no té cap voluntat de fer-ho.

En plantejar-se-li que les eleccions no siguin l’únic escenari si el Tribunal Suprem (TS) confirma la inhabilitació de Torra, respon: “Quan arribi el moment estudiarem els diferents escenaris. Els tenim tots sobre la taula”.

Sobre el fet que un d’aquests escenaris sigui investir president a un altre diputat de JxCat, insisteix que estudiaran “totes les opcions que la llei permeti, no solament les eleccions”, fins que s’esgoti la legislatura, al desembre de 2021.

Puigdemont, líder imprescindible

Quant al futur de JxCat i el paper de Carles Puigdemont, Budó li atribueix el de conduir el futur de la formació com a espai polític: “Hi ha molts lideratges, però el seu és indiscutible. Jo, Meritxell Budó, crec que que ha d’estar al capdavant”.

“JxCat decidirà qui encapçala la llista i ell decidirà quin ha de ser el seu rol, però el seu lideratge és imprescindible”, matisa, i afegeix que la definició de JxCat interrompuda per la pandèmia hauria de tancar-se en pocs mesos.

Recolzar Borràs des de JxCat

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

Respecte al suplicatori de la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs, ha defensat la presumpció d’innocència i ha recordat a ERC des de JxCat: “Sempre que hi ha hagut un membre d’ERC en un cas de judicialització, des de JxCat l’hem recolzat”.

Budó insisteix en la tornada de les competències al Govern retirades en la pandèmia, ja que queden pendents les de salut, abans fins i tot que tornar a convocar la taula de diàleg Govern-Generalitat, encara que “quan sigui el moment s’haurà de convocar”.

Sobre que ERC si insisteixi ara en la taula, ha dit que retornar les competències al Govern seria ara la millor mostra de predisposició a treballar conjuntament, però “és evident que el conflicte polític segueix existint i que s’haurà d’afrontar des del diàleg”, defensant a més la figura d’un mediador.

Sobre el diàleg amb el Govern sobre la crisi del coronavirus, afirma que caldrà coordinar-se per a la reparació dels danys econòmics i un rescat social: creu que el marc haurà de ser bilateral, encara que matisa: “Així i tot, mentre el mecanisme ha estat el de les conferències, tampoc no ho hem defugit”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut