Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Budó creu que el Congrés no rebaixarà el delicte de sedició

La portaveu del Govern es mostra escèptica davant la proposta del govern espanyol

Agències 22/01/2020
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa a la conselleria d'Economia el 20 de gener de 2020
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’ha mostrat escèptica davant la proposta del govern espanyol d’impulsar una reforma del Codi Penal per rebaixar el delicte de sedició. Segons ha dit en una entrevista a TV3, és difícil que tingui el suport necessari del Congrés per tirar endavant i ha afegit que les fórmules per acabar amb la repressió s’han de decidir en el marc de la taula de diàleg entre governs. D’altra banda, Budó ha dit que depèn de com sigui la sentència del Suprem sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, el Parlament tindrà més o menys marge.
La portaveu del Govern ha explicat que ara l’executiu està centrat en el recurs de cassació que presentarà en els propers dies i, per tant, ha evitat entrar en un escenari de sentència ferma del Tribunal Suprem que inhabilités el president de la Generalitat. De totes maneres, ha apuntat que depenent de com sigui la sentència, el Parlament tindrà més o menys marge. “Depèn de si mana al Parlament que faci o si directament fa. Jurídicament no sabem cap on anirà”, ha afegit.

Pel que fa a la taula de diàleg entre governs, Budó ha defensat que hi ha un “mandat claríssim” perquè en aquesta taula es pugui negociar el dret a l’autodeterminació i la fi de la repressió. “Si no es pot resoldre això, entenem que haurà fracassat”, ha avisat.

Budó ha assegurat que el Govern no contempla convocar eleccions al Parlament i ha argumentat que quan un executiu aprova uns pressupostos és perquè els vol executar i que “cap govern aprova uns comptes per convocar eleccions”.