Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Buch i Junts rebutgen la “injusta” sentència de l’Audiència: “Denota un clar ànim de venjança”

L'exconseller anuncia que recorrerà la sentència, mentre Junts insta a acabar d'una vegada per totes "aquesta persecució permanent, sistemàtica i planificada contra l’independentisme"

|

- Publicitat -

L’exconseller d’Interior, Miquel Buch, i Junts, el partit al qual pertany, mostren el seu clar rebuig a la sentència que condemna l’exconseller a 4 anys i mig de presó, i l’inhabilita durant 20 anys més, per un suposat delicte de malversació en haver contractat un agent dels Mossos com a assessor perquè fes d’escorta de Puigdemont a l’exili. Buch, tot qualificant la sentència de “bèstia” i defensant no és adequada als fets que manté que van passar, ha anunciat que presentarà recurs contra la sentència de l’Audiència de Barcelona. Junts, per la seva banda, veu un “clar ànim de venjança” en la “sentència injusta” de l’Audiència.

Buch, que quan ha fet les declaracions encara no havia llegit la sentència, ha dit que té ganes de saber “quins són els arguments” dels jutges per a condemnar-lo, perquè assegura no entendre com poden haver arribat a aquesta conclusió “veient el que va passar i com van anar totes les sessions del judici”, les quals van estar plagades de problemes tècnics i malentesos. A més, manté que, com sempre va dir, “no hi havia causa” per a celebrar ni el judici, però assegura que veu clar que “algú buscava alguna cosa més” amb aquest cas.

Publicitat

D’altra banda, l’extitular d’Interior ha desvinculat la sentència i el recurs que presentarà de les negociacions per una possible llei d’amnistia. “És un element extern a tot el que estem parlant. Hi hagi o no llei d’amnistia, estem segurs que no vam cometre cap il·legalitat i anirem a defensar-ho a tots els estaments judicials que calgui”, ha conclòs.

Junts, pel seu cantó, ha emès un comunicat a través de Twitter en el qual expressa el seu “enèrgic rebuig a la sentència emesa avui pel TSJC contra el conseller Miquel Buch i el servidor públic Lluís Escolà”. La formació de Laura Borràs, que també va ser condemnada a presó per un delicte de prevaricació, defensa que tant Buch com Escolà són persones que “han servit la Generalitat de Catalunya amb total honestedat, eficàcia i lleialtat al país”.

Et pot interessar  Turull diu que és "molt trist" proposar un referèndum "des de la solitud i en campanya electoral"

El partit denuncia que és una “sentència injusta, completament desmesurada i que denota un clar ànim de venjança”, amb la qual queda palès que “la repressió no s’atura, que la desjudicialització no existeix”. Amb tot, des de Junts insten a acabar d’una vegada per totes “aquesta persecució permanent, sistemàtica i planificada contra l’independentisme“.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut