Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Problemes tècnics i malentesos interrompen la declaració de Puigdemont en el judici contra Miquel Buch i Lluís Escolà

Les juristes belgues que acompanyaven Puigdemont necessiten un intèrpret de francès que no està disponible, fet que endarrereix la declaració del president a l'exili

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont declara aquest divendres de forma telemàtica a l’Audiència Nacional en el procés penal contra l’exconseller d’Interior Miquel Buch i el sergent dels Mossos d’Esquadra Lluís Escola. Tots dos estan acusats d’un delicte de malversació i prevaricació, en considerar la Fiscalia que Buch va crear un càrrec a mida d’Escolà a canvi d’haver escortat Puigdemont a l’exili i per a continuar amb aquesta tasca.

La declaració de Puigdemont, tanmateix, s’ha vist interrompuda per diversos problemes tècnics i, fins i tot, un malentès per part del magistrat del cas. Puigdemont ha declarat des d’un jutjat belga, i ho ha fet acompanyat per dues juristes que han recordat la necessitat que un intèrpret de francès fos a la sala de l’Audiència per seguir la declaració. L’intèrpret reclamat no estava disponible, fet que ha endarrerit la declaració de Puigdemont, que declararà quan l’intèrpret estigui disponible.

Publicitat

Segons ha informat ‘El Nacional’, Puigdemont va sol·licitar la presència d’un intèrpret de francès temps enrere, i el magistrat així ho ha corroborat. No obstant això, el jutge va semblar entendre que l’intèrpret havia de ser amb Puigdemont, i Boye l’ha posat al seu lloc retraient-li que l’intèrpret havia de ser al lloc d’emissió del judici, és a dir, a la mateixa Audiència de Barcelona.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut