Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Buch defensa els Mossos i descarta dimitir

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha defensat aquest dimecres l’actuació dels Mossos d’Esquadra i ha assegurat que no s’està donant “cap motiu” per aplicar la Llei de Seguretat Nacional perquè la policia catalana està garantint el dret a manifestació i l’ordre públic”. En la seva primera compareixença pública després de les càrregues en protestes per la sentència de l’1-O en diferents ciutats catalanes, Buch ha atribuït la responsabilitat a “grups reduïts de manifestants violents”, que ha qualificat de “provocadors” i “agitadors”, i ha demanat “aïllar-los”. De fet, preveu nous “brots de violència” en manifestacions previstes per aquest mateix dimecres. El conseller també ha descartat dimitir. El director general de la Policia, Pere Ferrer, no ha descartat l’ús de gas pebre.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra ordena la “màxima activació” divendres, dissabte i diumenge

Publicitat

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha ordenat aquest dimecres la “màxima activació” dels agents del cos divendres -coincidint amb la vaga general-, dissabte i diumenge d’aquesta setmana. En un comunicat al cos, Sallent ha dit que les unitats de Mossos “hauran de modificar la seva planificació per adequar-se a un escenari de màxima activació”. A partir de divendres, els agents passaran de treballar dels seus horaris habituals a fer-ho en jornades de 12 hores.

Marlaska assegura que la Generalitat va demanar col·laboració policial davant l’anunci de la sentència

Avui mateix, el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que la Generalitat va demanar un reforç policial davant l’anunci de la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. “Els Mossos el van demanar de manera expressa després d’avaluar els possibles riscos que podien esdevenir”, ha asseverat Marlaska sobre la policia catalana en una entrevista a TV3.

Et pot interessar  Elena defensa la "coherència" de convocar la segona plaça de major dels Mossos i subratlla que "ja estava prevista"

“El Govern català va demanar col·laboració”, ha insistit el ministre, que ha assegurat que durant els dos dies de propostes a Catalunya la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han treballat sota els paràmetres de proporcionalitat, necessitat i idoneïtat.  “La resposta absolutament proporcional i necessària deixa clar el nivell de coordinació”, ha declarat sobre l’organització de les forces policials, i ha defensat que calia evitar l’ocupació de l’Aeroport del Prat dilluns per ser una infraestructura crítica, en les seves paraules. Sobre el ferit que ha perdut l’ull per una càrrega policial a l’aeroport, Marlaska ha defensat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no tenen cap prohibició d’utilitzar pilotes de goma -sí la tenen els Mossos-, i ha dit que s’han utilitzat amb proporcionalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut