Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Buch critica la “subordinació” a l’Estat durant l’estat d’alarma i assegura que ha afectat negativament a la lluita contra el Covid-19

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha opinat que la “subordinació” a l’Estat decretada durant l’estat d’alarma “segurament ha afectat negativament a la lluita contra el coronavirus”. Buch ha constatat a Catalunya Ràdio que a la Generalitat “li toca marcar el pas” al govern espanyol. “Vam proposar el tema de deixar sortir els nens, ells han reaccionat i ho han acceptat. Vam proposar franges, ells unes altres, i al cap de sis hores van decidir ampliar. Vam proposar que sortissin de passeig, ells que anessin a comprar i al cap de sis hores van rectificar”, ha resumit. En tot cas, ha indicat que els Mossos d’Esquadra faran complir allò que dicti el govern espanyol, perquè “no pot fer altra cosa que seguir els mandats legals establerts”.

“Una altra cosa és que fóssim independents i poguéssim optar per prendre decisions, però ara per ara no és així”, ha afegit Buch, que ha criticat aquesta forma d’actuar del govern espanyol anunciant les mesures el president el dissabte i després reunint-se amb les autonomies per comunicar-les. Al seu parer, si s’hagués volgut un treball de col·laboració no s’actuaria d’aquesta forma. “Aquesta és la subordinació que tenim i segurament això afectat a la lluita de la covid-19 negativament”, ha indicat.

Publicitat

Sobre els detalls de les sortides dels nens, ha constatat que caldrà esperar que ho expliquin en roda de premsa o al Congrés. “Perquè escoltar-nos no se’ns escolta”, ha insistit. En tot cas, ha ironitzat que els ciutadans “ja estan acostumats a les rectificacions de Madrid”. Buch espera que permetin també sortir els majors de 14 anys.

Sobre l’actuació policial, ha indicat que la Generalitat confiarà en la ciutadania. “És impossible que puguem estar a totes les cruïlles”, ha constatat el conseller.

Pel que fa a l’afectació dintre del cos, ha explicat que hi ha unes 2.000 persones entre infectats i aïllats per ser contactes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut