Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Boye: “Tenim molt bones cartes per guanyar el suplicatori”

Assegura que Puigdemont i Comín podrien tornar a Catalunya però no es fia ni un pèl de la justícia espanyola

Àlex Huguet
Àlex Huguet 03/01/2020
Gonzalo Boye, en una imatge d'arxiu / ACN

L’advocat Gonzalo Boye ha parlat, en una entrevista a Rac 1, sobre les suspensions de les euroordres de Puigdemont i Comín per part de la justícia belga. Comenta que “era el procediment lògic, la justícia belga ha anat per davant del Suprem i ha reaccionat tan aviat com ha pogut”.

Tot aquest procés d’anul·lació de l’euroordre ja l’havien demanat el passat mes de juny a Llarena, després de les eleccions pel Parlament Europeu, però no en van fer cas.

Després de ser preguntat per les conseqüències de la immunitat dels eurodiputats, Boye ha demanat prudència, perquè per ell “podrien tornar a Catalunya i a Espanya” però no se’n fia del que pugui fer la justícia espanyola, malgrat tinguin immunitat”. Declara que “el següent pas que ha de fer Llarena és retirar l’ordre de detenció, i demanar un suplicatori al Parlament Europeu”. Aquest procés duraria entre sis mesos a un any, i Boye assegura que tenen molt bones cartes per guanyar-lo, ja que ells són eurodiputats de ple dret.

Pel que fa a la imminent decisió de la JEC sobre la inhabilitació de Torra, diu que “tots els ciutadans hauríem d’estar preocupats del que passarà, perquè si l’inhabiliten, pot ser una “explosió descontrolada de la democràcia”.