Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Boye denuncia les clavegueres de l’estat davant d’unes noves acusacions que el volen incriminar

L’advocat carrega contra els que intenten atacar-lo: “Primer va ser un presumpte assassí, i ara un condemnat en 9 ocasions. L’objectiu és clar: destruir-me per fer la meva feina”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 26/06/2020
Pla curt de l'advocat de l'expresident Carles Puigdemont i autor del llibre 'Y ahí lo dejo. Crónica de un procés', Gonzalo Boye, darrere el visor d'una càmera en una entrevista amb l'ACN, publicat l'1 d'abril del 2019.

No és el primer cop que l’advocat de Torra i Puigdemont s’enfronta a persones que intenten incriminar-lo. Aquest cop, el diari Voz Populi ha avançat que un empresari de nacionalitat andorrana que està tancat a la presó de Brians-2 per estafa i altres delictes, ha admès que va acceptar “encàrrecs” per part del tresorer de convergència i de polítics propers a Jordi Pujol, i va explicar al jutge que hi havia un compte a Nova Zelanda, amb més de 102 milions d’euros, del qual hi figurava com a titular “Boye Abogados“, incriminant així l’advocat, que ràpidament ha volgut desmentir aquestes greus acusacions, ja que Boye no coneixía la família Pujol.

En un fil a Twitter, Gonzalo Boye ha denunciat el fet que un jutge es prengui seriosament un testimoni condemnat en 9 ocasions per diversos motius, entre ells l’estafa, remarcant que les clavegueres de l’estat són qui hi ha darrere d’aquesta persecució cap a la seva persona. “No conec a cap membre de la família Pujol, mai els he defensat en cap procediment ni assessorat de cap manera… en tot cas a qui li importa la veritat si l’objectiu és clar? Destruir-me per fer la meva feina”. Finalment, l’advocat ha declarat que es plantarà davant del jutge i que exercitarà “totes les accions legals que considerem oportunes en contra del ‘testimoni’ i de qui els hagin ajudat, assessorat o donat suport per declarar aquest tipus de barbaritats”.