Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Boye celebra la sentència del TJUE sobre les euroordres: “Avui és un bon dia”

|

- Publicitat -

L’advocat dels eurodiputats de Junts, Gonzalo Boye, ha aplaudit la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre les euroordres dels dirigents independentistes. “Les sentències del TJUE són per llegir-les íntegrament”, ha assegurat en una optimista piulada, tot remarcant que “avui és un bon dia”.

Publicitat

I és que la justícia europea ha avalat tombar les euroordres si es considera que hi ha “raons serioses i fundades” de vulneració de drets, com és el cas de l’independentisme a l’Estat espanyol. L’advocat, a més, ha continuat defensant que el Suprem no té competència per processar els encausats del procés, citant una referència de la sentència publicada aquest dimarts. “No es pot considerar que un tribunal suprem nacional resolgui en primera i última instància un assumpte penal sense disposar d’una base legal expressa que li atorgui competència per processar tots els encausats”, ha escrit.

En una altra piulada ha agraït el treball dels advocats Josep Costa, Isabel Elbal Sánchez, Benet Salellas i Andreu Van den Eynde i “d’altres persones que prefereixen quedar en l’anonimat”.

Et pot interessar  Boye defensa l'exili de Puigdemont: "L'acusaven de covard i ara resulta que l'exili és la solució”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut