Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Boye afirma que amb l’actual llei d’amnistia, Puigdemont té “guanyada” la “batalla” a Europa

Celebra ERC i el PSOE hagin "entès" la "necessitat de fer les modificacions" que Junts reclamava

|

- Publicitat -

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, s’ha mostrat optimista sobre el desenllaç de les batalles judicials que el president a l’exili té obertes, especialment a Europa. En una entrevista a la Cadena SER, Boye ha assegurat que la nova llei d’amnistia, pactada entre ERC, Junts i el PSOE a última hora abans que es voti aquest dijous, blinda tothom si s’aplica de forma democràtica, incloent-hi Puigdemont. Les esmenes pactades i incloses en el nou redactat, segons Boye, estan enfocades a fortificar la llei de cara a una “batalla europea”, que afirma que “està guanyada”. 

El defensor de Puigdemont ha celebrat que les esmenes incorporades cobreixen tots els “forats” que des de Junts demanaven cobrir. “Nosaltres hem sostingut que hi havia uns forats que calia cobrir i s’han cobert i, al final, tant el Partit Socialista com ERC han entès la necessitat de fer aquestes modificacions” ha dit.

Publicitat

Així, Boye ha reiterat que la batalla judicial a Europa “ja la tenim guanyada a partir del redactat actual de la llei”. Malgrat l’optimisme, i en la mateixa línia que Junts, ha considerat que “dependrà dels jutges si volen una nova confrontació europea o no”. L’advocat també ha negat els rumors difosos per diferents mitjans que asseguraven que el retard de l’aprovació del text era conseqüència de les pressions de Boye per incloure la seva causa a la norma.

Et pot interessar  Més de 200 personalitats de la cultura, la ciència o la política mostren el seu suport a Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut