Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Boya trenca el silenci i explica que no va obtenir “una resposta sensible” per part de la CUP després de patir l’assetjament

|

- Publicitat -

Mireia Boya declara aquest dilluns al Suprem després que ho hagi sol·licitat la defensa de Jordi Cuixart. Tornarà a veure, asseguts a la bancada, els presos polítics i companys empresonats, ja que no és la primera vegada -sinó la tercera- que hi declara. Per a Boya, que Forcadell estigui sola a la presó “també és un càstig claríssim cap a ella” però entoma la declaració amb ganes d’explicar tot el què va passar.

Ara, ha tornat a l’Aran per entomar un nou repte: es presenta a la candidatura d’A Aran Amassa amb totes les ideologies d’esquerres: ERC, CUP, Som Alternativa, Esquerra Unida i Alternativa i Nova “per trencar el bipartidisme”. En una entrevista al digital Vilaweb, l’exdiputada afirma que les decisions no es poden prendre des de Lleida, Barcelona o Madrid i s’imagina com la propera Síndica d’Aran. 

Publicitat

Mireia Boya també ha trencat el silenci després de la seva carta explicant el motiu pel qual dimitia del Secretariat Nacional. No volia coincidir en espais amb aquell qui l’havia assetjat. Boya assegura que, quan ho va demanar, la resposta de la CUP “va ser un formalisme en lloc d’una resposta sensible”. Aleshores va decidir presentar la seva dimissió i “seguir el camí del qual ens hem dotat totes les dones de la CUP, que és un protocol contra les agressions”. L’exdiputada creu que “es pot fer política des de molts contextos” i que “la CUP  ha d’anar més enllà”. A més, Boya subratlla que, en la complexitat en la que ens trobem, “és imprescindible que la CUP es replantegi el seu funcionament”

Una setmana després començava la campanya del 28-A i Front Republicà ja era una realitat. La cupaire va participar en un acte i explica que ho va fer per Fachín. “Un dels missatges que més em va emocionar va ser el seu. Em va dir: ‘La quantitat de cigarretes que hem compartit al pati del parlament […], com pot ser que no m’adonés del que passava? Ho sento.”

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut