Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Boya després d’estripar el carnet de la CUP: “Les paraules poden fer mal però a vegades poden fer més mal els silencis”

|

- Publicitat -

L’exdiputada de la CUP Mireia Boya considera que el Secretariat Nacional del partit “no ha estat valent” a l’hora de gestionar el cas d’assetjament que va viure mentre formava part del SN. Després de fer públic en una carta que estripava el carnet del partit descontenta amb com s’havia gestionat el cas –que es va donar per tancat al gener-, en una entrevista a Catalunya Ràdio ha explicat que va demanar a la direcció del partit que fes una carta a la militància explicant com havia anat el cas i com s’havia resolt, però s’hi van negar. Segons l’exdiputada era rellevant fer-ho perquè el seu cas es va fer molt mediàtic i se la va “revictimitzar” tant dins del partit com fora, i veia aquest gest com una manera de fer “una reparació col·lectiva”.

A l’entrevista Boya també ha lamentat els “silencis” viscuts dins de l’organització per part de companys de partit. Concretament s’ha referit al de l’actual diputat cupaire Carles Riera. Segons ha dit, no han tornat a parlar sobre el cas des que Boya era al SN –el va abandonar el 2019-. “Les paraules poden fer mal però a vegades poden fer més mal els silencis”, ha admès Boya, que ha remarcat que de silencis “n’hi ha hagut molts”.

Publicitat

Segons l’activista la CUP ha “perdut una oportunitat” amb la gestió d’aquest cas. Boya assegura que s’hauria pogut ser “referents socials” en la gestió de casos de violència masclista per aconseguir que la reparació de les víctimes sigui individual i col·lectiva.

L’exdiputada ha deixat la formació després d’haver d’abandonar el SN el 2019 perquè patia assetjament per part d’un altre membre de la direcció. Segons ha relatat, el partit va donar el cas per tancat el gener del 2022 després que l’home hagués seguit un procés per “treballar-se”. Boya ha explicat que ell mateix li va enviar una carta on admetia tots els fets i lamentava haver-li causat mal. L’activista ha assegurat que hi ha més militants de la CUP que han portat conductes del mateix home a la comissió contra les agressions sexistes al partit, mentre que d’altres no ho han arribat a denunciar.

Et pot interessar  La militància de la CUP ratifica els caps de llista: Laia Estrada, Sergi Saladié, Dani Cornellà i Bernat Lavaquiol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut