Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Bosch vaticina que la qüestió catalana és cada dia més internacional

El conseller torna a carregar contra el ministre Borrell

Avatar
Agències 08/07/2019
El conseller Alfred Bosch amb el senador francès François Calvet, reunits al departament d'Acció Exterior amb alcaldes de la Catalunya Nord

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha assegurat que la qüestió catalana avança i que cada dia truca a “més portes internacionals”, en referència a la petició del grup de treball sobre detencions arbitràries de l’ONU, que ha demanat la llibertat dels presos polítics.

En un article a ‘El Punt Avui’ d’aquest dimecres, Bosch ha apuntat que el “cas català” ha estat present en debats entre senadors, alcaldes i societat civil europea, motiu pel qual ha destacat que ja no és un afer intern. “El govern espanyol, mentrestant, ha preferit fer ostentació de les seves peculiars formes diplomàtiques posant en qüestió la honorabilitat d’aquest comitè d’experts”, ha seguit, i ha dit que el Govern cumplirà amb les consideracions del grup de l’ONU, que demana difondre les conclusions del dictamen.

També ha retret al ministre d’Exteriors, Josep Borrell, les campanyes de publicitat: “Insisteix a negar l’existència de presos polítics i s’inventa campanyes de publicitat per a millorar la imatge d’Espanya”.