Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Bosch, sobre el nomenament de Borrell a la UE: “Tindrem poca diplomàcia”

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, ha qüestionat el nomenament del ministre també d’Exteriors, Josep Borrell, com alt representant de la UE: “Si aquest és el cap de la diplomàcia europea segur que tindrem poca diplomàcia”. El conseller li ha desitjat sort en el seu nou càrrec i espera que el Gobierno nombri un ministre d’Exteriors que “tingui virtuts i amb qui es pugui parlar”, atès que, ha assegurat Bosch, ha demanat en diferents ocasions parlar amb Borrell i no ho ha aconseguit.

Sobre el recurs que ha presnetat el Gobierno per a tancar les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra, Bosch ha assegurat que el Govern seguirà fent les seves tasques a l’exteriors “internacionalitzant el país” perquè creu que és la seva obligació.

Publicitat

El dictàmen de l’ONU

El conseller ha sostingut que el dictàmen de l’ONU que demana l’alliberament immediat de Forn, Rull, Bassa i Romeva, demostra que el procés independentista “ja no és un afer intern d’Espanya sinó que és internacional”.

 

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut