Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Bosch desoeix les crítiques i diu que l’important és que els Jocs d’hivern generin “il·lusió”

|

- Publicitat -

La coordinadora de la candidatura per als Jocs d’hivern del 2030, Mònica Bosch, ha defensat que l’important és “que el projecte generi il·lusió, motivació i que involucri la gent”, tot i les nombroses crítiques. En el marc d’una jornada sobre els Jocs d’hivern que organitza la Fundació Campalans, Bosch ha advertit que “si això no s’aconsegueix, no val la pena tirar endavant el projecte”.

També ha recordat que fa 12 anys que es va començar a treballar en una candidatura i ha explicat que els requisits del Comitè Olímpic Internacional (COI) han anat canviant en els últims anys. Ara, segons ha dit, es permet repartir les proves en més d’un territori. En aquest context, ha apostat per no invertir en instal·lacions que no són necessàries i que després no s’utilitzaran.

Publicitat

Segons Bosch, nomenada pel Govern com a coordinadora del projecte, es poden reutilitzar instal·lacions dels Jocs Olímpics del 1992 i modernitzar-les per tal de donar-los més anys de vida. I ha afegit que en cap moment s’han plantejat ampliar les àrees esquiables que té actualment Catalunya. En aquest sentit, ha assenyalat que l’Aragó té més pistes d’esquí de fons per fer proves olímpiques.”Estem elaborant per aconseguir aquesta millor proposta que vagi en aquesta línia”, ha dit sense concretar més.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut