Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Bosch acusa Borrell d’utilitzar “les clavegueres de l’Estat” per perseguir els delegats

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha reclamat al ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, que “doni la cara, assumeixi responsabilitats i, si cal, dimiteixi” per “l’escàndol democràtic” que, segons el conseller, suposa el “cas greu d’espionatge” dels delegats de la Generalitat a Londres, Ginebra i Berlín. En el marc d’una pregunta al ple del Parlament, Bosch ha reaccionat d’aquesta manera als informes que el ministeri liderat per Borrell ha presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demostrar l’activitat de les delegacions amb la causa independentista i demanar el tancament cautelar d’aquestes tres delegacions.

Publicitat

Bosch ha acusat el govern espanyol “d’apuntar, seguir i perseguir” els tres delegats amb l’objectiu de “coartar” la projecció internacional de Catalunya i demanar-ne el tancament per tal d’intentar impedir la feina que fa la Generalitat a l’exterior.

Una feina que, segons el conseller, és “legal i necessària” perquè si Catalunya no s’internacionalitza perd força en un món global. A més, segons ha denunciat Bosch, el govern espanyol vol prohibir “la veritat” i que el Govern parli del seu posicionament i de la situació actual a Catalunya. Una tasca que ha qualificat de “necessària i obligada”.

Davant del “relat sobre el mal ús dels recursos de Catalunya”, Bosch ha preguntat al govern espanyol quin ús està fent dels recursos de tothom i de les ambaixades per crear aquest relat.

“Darrere hi ha un nom, Josep Borrell, que aspira a ser cap de la diplomàcia europea. El senyor Borrell quan s’ha gastat? De quins fons reservats? A qui han espiat aquí i a tot Europa? Borrell ha de donar la cara, assumir la responsabilitat i, si cal, haurà de dimitir”, ha conclòs.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió