Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Borrell torna a evidenciar la seva hipocresia defensant la sobirania de Kosovo

L’Alt Representant de la Unió Europea es reuneix amb el president de Sèrbia i li demana solucions que ni tan sols plantejava en el cas català

Redacció 26/04/2021
Josep Borrell durant la sessió del Parlament europeu d'aquesta tarda.

L’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, ha tornat a posicionar-se a favor de la independència del Kosovo, un fet completament contrari al que opina de Catalunya malgrat ser un cas molt similar. En aquest sentit, Borrell s’ha reunit amb el president de Sèrbia, Aleksandar Vucic, i li ha demanat diàleg per resoldre els conflictes que hi ha amb el Kosovo, que va declarar la DUI el passat 2008, i que un tribunal el va acceptar, al·legant que no es violava cap sobirania.

Aquest fet evidencia, un cop més, la desmesurada hipocresia amb la qual Borrell demostra que només l’interessa la cadira i que es canvia la jaqueta quan li convé. Malgrat que Espanya és dels poquíssims països europeus en contra d’acceptar Kosovo com a país, Borrell no pot ser fidel al Gobierno de Sánchez quan parla en nom d’Europa i es veu obligat a donar suport a un país que va decidir el seu futur unilateralment.