Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borràs sol·licita al TSJC un judici amb jurat popular

|

- Publicitat -

L’advocat de la presidenta del Parlament, Gonzalo Boye ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) celebrar un jurat popular. Al·lega que els delictes de la causa de Borràs poden ser jutjats d’aquesta forma.

Ho demana a través d’un recurs de reforma contra la interlocutòria que acordava tancar la instrucció de la causa per presumpte fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Publicitat

En el recurs emès per Boye es considera que s’ha vulnerat el dret al jutge natural. El jutge instructor veu indicis de delicte de prevaricació (article 404), frau administratiu (article 436), falsedat en document mercantil (article 390) i malversació de fons públics (article 432). Segons ha manifestat l’advocat de la defensa, únicament el delicte de prevaricació quedaria fora dels delictes que han de ser jutjats amb jurat.

Per això, tal com ha avançat NacióDigital, Boye reclama al TSJC que presenti una qüestió d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional (TC) amb relació a un punt de la llei del Tribunal del Jurat, concretament al que fa referència a l’exclusió del delicte de prevaricació de l’àmbit de competència del jurat popular.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut