Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Borràs para els peus a José Zaragoza: “Estem cansats que no es respecti el vot dels catalans”

El diputat socialista defuig parlar de la taula de diàleg que el Gobierno segueix evitant

Àlex Huguet
Àlex Huguet 18/10/2020

Intens debat entre el diputat del PSOE, José Zaragoza, i la líder de JxCat al Congreso, Laura Borràs. Al programa Faqs de Tv3, el membre el socialista se’n fotia de les idees independentistes del Govern de la Generalitat: “Al PSC n’estem farts d’experiments i de termes estranys com “estructures d’estat, procés o full de ruta”, al present tenim problemes que no s’afronten, i en comptes de sumar, us dividiu”.

Davant d’aquestes afirmacions, Borràs li ha parat els peus: “Nosaltres sí que estem cansadíssims: no es respecta el vot dels catalans, i això ja ve de l’estatut. Cansats de la repressió que segueix pujant, Torra va ser inhabilitat per una pancarta que defensa un dret fonamental”, ha etzibat. Finalment, Borràs reitera que vol que es respecti la voluntat dels catalans a les urnes, i assegura que l’estat espanyol incompleix sistemàticament tota proposta del Govern de la Generalitat.

En el moment en el qual Zaragoza retreia a Borràs que en comptes de criticar, “s’asseiés a negociar”, ha estat quan la presentadora del programa, Cristina Puig, li ha preguntat al socialista sobre la taula de diàleg, un fet que ha fet quedar en ridícul José Zaragoza, que no ha trobat una excusa prou bona per evadir un tema que preferia no tocar: “Parlem dels problemes reals dels catalans. El Gobierno sempre ha estat a disposició de reunir-se”. Tot seguit, Borràs li ha recordat que la taula de diàleg, de moment “ha estat una foto de diàleg”. “No em digui que no parlem del present quan Torra ha estat governant la pandèmia des de la casa de les Canonges”, ha reblat.