Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Borràs obre la porta a una esmena a la totalitat dels pressupostos: “És un escenari previsible”

“Se’ns pot demanar tota la responsabilitat perquè som responsables, però qui ha trencat els acords i no ha complert els compromisos no és Junts, sinó que és el Govern de la Generalitat” ha reblat la líder de Junts

Redacció 05/02/2023
La presidenta de Junts per Catalunya (JxCat), Laura Borràs, en una atenció als mitjans Data de publicació: diumenge 05 de febrer del 2023, 13:19 Localització: Molins de Rei Autor: Carola López

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha obert la porta al fet que la seva formació presenti una esmena a la totalitat dels pressupostos, afirmant que és “un escenari previsible”, tot i que qui ha de prendre la decisió final és l’executiva del partit, segons ha remarcat. Els que fins al mes d’octubre eren els socis d’ERC al Govern rebutgen així l’oferta de la consellera a la Presidència, Laura Vilagrà, que convidava Junts a sumar-se a l’acord d’ERC i el PSC, i refermen el seu paper a l’oposició del “tripartit” que, segons ells, s’ha format entre ERC, el PSC i els comuns.

“Se’ns pot demanar tota la responsabilitat perquè som responsables, però qui ha trencat els acords i no ha complert els compromisos no és Junts, sinó que és el Govern de la Generalitat; un Govern que iniciava el seu camí cap a la independència i ara es troba virant cap a un autonomisme complaent. Allà no ens hi trobaran, a Junts”, ha advertit Borràs, que també ha aprofitat l’atenció als mitjans a Molins de Rei per retreure al Govern, de nou, haver trencat “la unitat independentista per pactar amb l’Estat”.

Borràs ha dit que “per respecte” no pot avançar cap posicionament, però ha assegurat que “en l’autonomisme complaent no trobaran a Junts”, carregant així contra l’estratègia pactista d’Aragonès. D’altra banda, la presidenta del partit ha acusat el Govern d’emetre “un missatge interior i exterior de rendició i d’oblit” amb el pacte amb el PSC i els comuns per aprovar els pressupostos. A més, ha assegurat que l’executiu ha tingut “una actitud curta de mires de pactar amb l’Estat”, segons ha recollit l’ACN. Una formació que sí que ha confirmat que presentarà una esmena a la totalitat dels comptes és la CUP, que ja va deixar plantat el Govern per negociar el projecte pressupostari.