Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Borràs fa un pas endavant per recuperar la catalanitat del Parlament

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, a banda de mantenir a ratlla l’unionisme i l’extrema dreta, també ha signat una petita victòria pe recuperar la catalanitat a una institució com és la Cambra Catalana. Unes informacions del diari El Món expliquen que Laura Borràs ha guanyat la batalla per escriure termes com “Generalitat” o “Parlament” en català encara que sigui en documents en castellà que els lletrats hagin d’enviar a les institucions espanyoles. Així, no es permetrà que s’escrigui “Generalidad” o “Parlamento” encara que la redacció sigui en la llengua castellana.

El que pot semblar una ximpleria ha acabat sent un maldecap important i unes negociacions que han durat més de cinc setmanes per aconseguir-ho. Tal com explica El Món, quan Borràs va veure que el nom de les institucions apareixia en castellà, va argumentar que aquests termes eren “prou intel·ligibles a Madrid i a la República Popular de la Xina”, però els lletrats es van negar a complir l’ordre “perquè sempre s’havia fet així”. Tot plegat, va desembocar en un seguit de reunions amb els serveis lingüístics on les excuses per no acceptar la proposta de Borràs resultaven cada cop més surrealistes. Finalment, una setmana abans del ple d’investidura, Borràs va aconseguir el canvi a través d’un ultimàtum.

Publicitat

 

 

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut