Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Borràs defensa el ‘no’ a la pròrroga: “Seria votar a favor de l’atropellament de l’autogovern de Catalunya”

La portaveu de JxCat diu que “la nostra nova normalitat” ha de ser “la creació d’un estat propi”

Avatar
Agències 20/05/2020
La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, durant la segona sessió del ple d'investidura al Congrés, el 7 de gener de 2020 (Horitzontal)

La portaveu de JxCat, Laura Borràs, ha defensat el ‘no’ de la formació a la nova pròrroga de l’estat d’alarma. Fer el contrari, ha dit, “seria votar a favor de l’atropellament de l’autogovern de Catalunya”. Durant la seva intervenció al Congrés, Borràs ha afirmat que mentre “el desconfinament avança per fases” l’estat autonòmic “retrocedeix a fases preestatutàries”. “Nosaltres hem tornat a proposar la descentralització i vostès han tornat a triar el centralisme”, ha dit. Borràs ha afirmat que el comandament únic és un fet “insòlit” perquè cap altre país de l’entorn “ha forçat tant els mecanismes”. “Vostès ens assenyalen el camí quan liquiden les autonomies”, ha afegit.

Borràs ha dit que potser pel govern espanyol la nova normalitat significa pactar amb Ciutadans: “La nostra nova normalitat esperem que sigui la creació d’un estat propi que pugui decidir el desconfinament i que posi els recursos a disposició dels ciutadans”.

La portaveu de JxCat també s’ha referit als polítics independentistes empresonats i ha dit que “amb pandèmia o sense ella, la política només hauria de fer servir eines polítiques per resoldre problemes polítics”.

“L’independentisme guanya i guanyarà a les urnes perquè defensem el millor per Catalunya”, ha dit, tot afegint que ho faran “tantes vegades com faci falta”. “El no d’avui és un sí a Catalunya i un sí a una millor gestió possible”, ha insistit.

Borràs també ha acusat Sánchez d’estar instal•lat en el ‘no’ en les negociacions amb ells i ha recordat que havien proposat cinc punts encaminats a “la devolució de les competències”.

Relacionats