Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Bombers per la República frena l’intent de venjança de l’unionisme ranci amb els hidroavions

El col·lectiu denuncia la demagògia de Ramon Espadaler o Ignacio Garriga davant la inactivació d’uns hidroavions catalans durant l’incendi de Llançà que “deixaven el territori desprotegit”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 09/08/2021
Mitjans aeris treballant i fent descàrregues d'aigua en l'incendi de Llançà

La sectorial de Bombers de l’ANC, Bombers per la República, ha evidenciat la demagògia barata dels sectors unionistes del Parlament de Catalunya per intentar venjar-se de les crítiques que va rebre el Gobierno per no permetre l’ajuda de França en l’extinció de l’incendi de Llançà. Després que un pilot d’hidroavions fos entrevistat al diari Vilaweb assegurant que hi havia dos vehicles catalans que no es van enlairar, el diputat de Vox Ignacio Garriga, i el diputat socialista Ramon Espadaler ho van aprofitar per carregar contra l’independentisme i de voler demanar explicacions al Govern.

Però Bombers per la República els hi ha parat els peus. En una piulada, el col·lectiu els ha retret que “en un incendi forestal no pots mobilitzar-ho tot alhora”, assegurant que es deixa la resta del territori “desprotegit”. Amb aquest simple argument, desmunten la demagògia de l’extrema dreta i dels socialistes, que tornen a quedar retratats per intentar anar contra l’independentisme.