Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Bombers per la República detalla la negativa del Gobierno per demanar recursos a França per l’incendi de Llançà

|

- Publicitat -

La sectorial de Bombers de l’ANC, Bombers per la República, ha explicat amb detall tot el procés que va portar el Gobierno d’Espanya a negar-se a demanar ajuda i recursos a l’estat francès per apagar més ràpidament l’incendi del Cap de Creus que va afectar els municipis de Llançà, el Port de la Selva i la Selva de Mar.

En un extens fil a Twitter, Bombers per la República explica l’existència del Projecte COOPEREM, que signen els Bombers de la Generalitat i el servei d’Incendis i de Socors de Pirineus Orientals per aconseguir “ajuda transfronterera ràpida, eficaç i segura en emergències”. Però llavors entra en joc la tossuderia de l’estat, ja que malgrat que els Bombers dels Pirineus van informar que tenien aparells a poca distància i disponibles, Espanya va decidir “no demanar ajuda externa”, i el ministeri de Transició Ecològica s’ha excusat explicant que ja van enviar 11 mitjans aeris interns, i no van veure oportú demanar ajuda a França.

Publicitat

Per tant, tal com expliquen els BxR, “L’estat espanyol no va denegar l’ajuda dels Bombers de la Generalitat a l’incendi forestal del Cap de Creus, ja que va aportar els seus propis mitjans aeris, però sí que va denegar la petició d’ajuda dels Bombers de la Generalitat als bombers dels Pirineus Orientals”. “Espanya decideix i mana sobre Catalunya. Fins quan?”, es pregunta el col·lectiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut