Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Bolaños reconeix ara que Brussel·les té “preguntes” sobre la llei d’amnistia

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha admès que la Comissió Europea té “preguntes” sobre la llei d’amnistia, després que afirmés dijous passat que l’executiu comunitari no tenia “cap preocupació” sobre la mesura.

En una roda de premsa amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, amb qui es va reunir dijous passat per abordar la llei d’amnistia, Bolaños ha apuntat que Brussel·les i el govern espanyol tenen una “posició alineada” en el procés per respondre les “preguntes” de l’executiu comunitari sobre la mesura. També ha indicat que mantenen un “diàleg obert, fluid i transparent” amb Brussel·les.

Publicitat

Per la seva banda, Reynders ha subratllat que té una “bona” interlocució amb l’executiu espanyol sobre el contingut de la llei d’amnistia i ha insistit no emetran cap avaluació sobre la norma fins que no s’aprovi al Congrés. El comissari ha evitat donar detalls sobre les preguntes fetes a les autoritats espanyoles i ha remarcat que no han canviat la seva posició des de la primera comunicació al govern espanyol. “Continuarem el diàleg”, ha insistit.

Renovació del CGPJ

D’altra banda, Reynders ha insistit en la necessitat de renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El comissari de Justícia ha defensat que per Brussel·les és una qüestió “prioritària” i que cal abordar amb tots els partits implicats. “Després de cinc anys, (la renovació) és encara més urgent”, ha dit Reynders.

Al seu torn, Bolaños ha subratllat que aquesta qüestió és de “màxima preocupació” per a l’executiu comunitari i ha dit que el govern espanyol farà els “millors esforços perquè es compleixi la llei i la Constitució”.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut