Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Bolaños diu que la llei d’amnistia obre “una nova etapa” de “diàleg i acords”

Afirma, però, que la dècada del Procés va ser "una dècada de fracàs col·lectiu on no va guanyar ningú"

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, s’ha felicitat aquest dijous per l’acord de la llei d’amnistia, que segons ha afirmat “tanca” una etapa de “d’enfrontament, conflicte, tensió, i trencament dels afectes i de la convivència” durant “una dècada de fracàs col·lectiu on no va guanyar ningú”, i “obre una nova etapa de diàleg i acords on es farà política dins de les institucions i de la Constitució”. Segons Bolaños, aquesta llei serà un “referent internacional” com a eina constitucional de “reconciliació”, i el PSOE està “orgullós” d’haver contribuït a aquesta solució.

En una compareixença al pati del Congrés, Bolaños ha afirmat que les converses entre el PSOE, ERC i Junts es van accelerar després del dictamen de la Comissió de Venècia –que havia demanat el PP- que va avalar l’amnistia.

Publicitat

“Quan vam conèixer aquest dictamen es van intensificar les converses que ahir van concloure amb èxit”, i “hem arribat a un acord” sobre una llei que “obre una nova etapa d’acords, inversions i futur”.

Segons Bolaños, la llei no només beneficiarà els líders del procés, funcionaris, policies i directors d’escola, sinó que “és una llei que beneficia el conjunt d’Espanya” perquè impulsa “la convivència i la reconciliació”.

“És una gran notícia per a Catalunya i per a Espanya que puguem aprovar aquesta llei per normalitzar definitivament la vida política, institucional i social a Catalunya”, i per al PSOE “és un orgull” poder-ho fer, ha afirmat.

Per això, segons Bolaños, aquesta és una llei que “es convertirà en un referent internacional”, perquè està elaborada amb “rigor”. “A Catalunya hi va haver un conflicte greu i el resolem amb una eina constitucional, política i potent”.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"

“La Catalunya del 2017, que sembla tan llunyana, on es trencava la llei, avui és una Catalunya on ens mirem els ulls i construïm acords”.

“Hi haurà pressupostos”

Bolaños s’ha mostrat convençut que un cop assolit aquest acord, “hi haurà pressupostos” generals de l’Estat per al 2024. Segons ha explicat, encara no hi ha una entesa amb els socis per aprovar-los, però sí que veu una “voluntat inequívoca” que hi hagi legislatura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut