Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Bolaños demana a Junts que “reconsideri” la seva posició però obre la porta a seguir “treballant la llei”

El govern espanyol defuig la pressió de Junts i assegura que Sánchez esgotarà la legislatura

|

- Publicitat -

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, ha insistit aquest dimecres que el ‘no’ de Junts a la llei d’amnistia que va impedir l’aprovació de la norma és “incomprensible”, però ha obert la porta a seguir “treballant la llei”, i ha afirmat que el text que sortirà del Congrés serà “impecable” constitucionalment. En una entrevista a la Ser, el ministre ha explicat que va conèixer el ‘no’ de Junts a les últimes hores de la negociació, i ha apuntat que la decisió el va sorprendre. Amb tot, ha reiterat que el seu executiu continuarà “negociant”. Bolaños també ha recordat que la legislatura durarà els quatre anys i que la durada del mandat “no el decideix cap grup” polític sinó el president del govern espanyol.

També la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, s’ha mostrat convençuda en entrevistes a TVE i Rac1 que la llei s’aprovarà i que el text que sortirà del Congrés tindrà “seguretat jurídica”.

Publicitat

El govern espanyol nega que estigui en joc la legislatura

Com Bolaños, Montero ha afirmat que el seu executiu seguirà negociant amb Junts. “Sempre hi ha d’haver marge per negociar”, ha dit Montero, però “no admetrem cap qüestió que posi en dubte la seguretat de la llei”.

Montero també ha rebatut l’argumentació del secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha afirmat a Rac 1 que ha advertit que si el PSOE no mou fitxa deixarà a l’aire l’acord d’investidura.

“La convocatòria d’eleccions correspon en exclusiva al president del govern”, ha recordat Montero, “i crida l’atenció que a vegades alguns s’erigeixen com a capaços de fer actuacions que només li corresponen a ell”, ha dit.

Et pot interessar  Sánchez s'erigeix com el "líder" de la "regeneració democràtica" de l'Estat espanyol davant el context de "desinformació" i "lawfare"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut