Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC treballa en un acord de govern amb Colau i exclou definitivament a JxCat

|

- Publicitat -

Immersos en la voràgine de la negociació postelectoral, l’equip d’ERC i BComú han celebrat la segona reunió aquest dimarts al matí. Els de Maragall han apel·lat un acord de govern municipal amb el partit de l’encara alcaldessa Ada Colau per “posar al centre les polítiques progressistes” i secundar un “acord coherent”, segons ha explicat en declaracions als mitjans el portaveu de l’equip negociador, Jordi Coronas. A més, el republicà ha assegurat que els comuns, per la seva banda, han insistit a incloure el PSC en aquest possible tripartit però, un cop més, ERC ho ha rebutjat: “No és possible. Hi ha discrepàncies evidents”.

Una hora de reunió ha donat per a molt. “La coincidència programàtica que tenim és àmplia”, ha sentenciat Coronas. Tot i això, el també regidor ha avisat que “el resultat del 26-M ens atorga legitimitat” i ha afegit que actuaran amb una “generositat absoluta”.

Publicitat

Davant la insistència dels comuns per incloure Collboni a l’executiu, Coronas i els republicans ho veuen impossible. “M’agradaria recordar que BComú va fer fora el PSC i els socialistes no han canviat de posició”. És per això que Coronas defensa que no modificaran una posició política clara en els drets i llibertats: “És impensable”.

JxCat i Valls, des de fora?

És amb tot, que els de Maragall han acabat excloent JxCat de la negociació de govern però bé els caldrien els vots per a la investidura. De fet, Maragall va visitar aquest divendres passat al pres polític i candidat de JxCat, Quim Forn i ha avançat que va posar sobre la taula que el pacte més coherent era amb els comuns. Això no obstant, Colau podria optar per l’altre pacte a tres després que personalitats i sectors mediàtics influents ho demanin enèrgicament: BComú, PSC i la plataforma de Valls. Ara bé, als republicans sentencien que els semblaria “surrealista” per uns fonaments ideològics i democràtics “clars”. “ERC mai acceptaria els vots del PSC i Cs”, ha reconegut Coronas, que ha aclarit que demà dimecres hi haurà una tercera reunió per seguir abordant aquestes qüestions.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut