Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Barcelona incorpora la rehabilitació de l’Hivernacle al pressupost, després de les crítiques de Junts

|

- Publicitat -

El govern de Barcelona ha incorporat a la proposta de pressupost del 2022 noves actuacions després de mantenir converses amb l’oposició. Entre les actuacions que es detallen hi ha inversions previstes per a la transformació de la Rambla (3 milions d’euros), les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar (7,7) o les rehabilitacions de la nau central de Can Batlló (1,5) i l’Hivernacle (2).

Segons han explicat el tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, i el regidor de Pressupost, Jordi Martí, les partides noves que s’han detallat responen a peticions fetes pels grups de l’oposició, que s’han tingut en compte. Recentment, Elsa Artadi de Junts, ha publicat a Twitter: “Salvem l’Hivernacle. Salvem el patrimoni de la ciutat. Des de Junts actuem per frenar la degradació històrica i arquitectònica a la qual ens ha portat el govern Colau-Collboni”.

Publicitat

Així mateix, Collboni ha remarcat que la proposta que s’ha detallat aquest divendres s’ha formulat dins del govern de coalició. Tot i això, ha remarcat que les mesures són “perfectament assumibles i defensables” pels grups municipals i per això espera que l’aprovació definitiva sigui una realitat.

El primer tinent d’alcalde també ha puntualitzat que a l’hora de concretar les inversions han tingut presents dos fets: d’una banda, que va ser gràcies a l’abstenció de Barcelona pel Canvi que van poder tramitar la proposta de pressupost, i de l’altra, que ERC ja va dir en roda de premsa que facilitarien la seva aprovació al plenari, tot i que no entrarien a negociar-ne detalls ja que consideraven que era un projecte pressupostari poc ambiciós.

De fet, fonts d’ERC han aclarit al marge de la roda de premsa convocada pel govern que el grup no va presentar cap al·legació al pressupost del 2022 i que moltes de les actuacions que ara s’han concretat per part de l’executiu de coalició corresponen a “incompliments” d’acords d’anys anteriors. Com a exemples, han situat la inversió en l’edifici Gustau Gili, la colònia Castells o el Palau Alfarràs.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol

Concreció de les inversions

A l’octubre, el govern de Colau ja va anunciar que reservava prop de 200 milions d’euros dels 3.400 milions del pressupost per negociar partides amb els grups de l’oposició. Amb tot, davant la manca de pacte amb algun grup en concret, el govern ha optat per tirar endavant una proposta que considera que recull bona part de les peticions dels grups.

En concret, es detallen inversions per valor de 168,6 milions d’euros i 14,47 milions de despesa corrent. De les inversions, la principal partida va a Habitatge, Compres i Rehabilitació de Patrimoni (55 milions), seguit d’Inversions i manteniment de districtes (30), equipaments (29,62), Espai públic (22,7), expropiacions (9), promoció econòmica (7,55), drets socials (6), tic i digitalització (3) i altres inversions.

Dels equipaments destaquen les obres d’ampliació de l’Hospital del Mar o la reforma de l’Hivernacle i la nau central de Can Batlló mentre que de les actuacions a l’espai públic destaca la reforma del primer tram de la Rambla.

Dels 14,47 milions d’euros de despesa corrent concretats, la major part (11) van a promoció econòmica, però també hi ha nous contingents per a la Guàrdia Urbana (1,1) i beques menjador (1).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut