Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

BComú celebra l’augment de participació i esquiva valorar el sondeig que els arrabassa la victòria

El número dos de la candidatura atribueix la participació de les eleccions europees a “la situació d’anomalitat i judicialització de la política”

Marina Almansa 26/05/2019

El número dos de la candidatura de Barcelona en Comú, Joan Subirats, ha celebrat l’alta participació de les eleccions municipals “especialment a Barcelona” que ha pujat 5.55 punts respecte a les últimes i assegura que “malgrat venir d’un cicle electoral molt intens” la dada ha estat “de les més altes que hi ha hagut a Barcelona”. És per això que els comuns reivindiquen “la importància dels governs de proximitat”.

Des de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, on la formació segueix els resultats de la nit electoral, Subirats ha afirmat que “han votat dos de cada tres barcelonins amb dret a vot”. El número dos també ha volgut fer referència a la participació de les eleccions europees, amb la candidatura d’En Comú Podem encapçalada per Ernest Artasun i un augment de 15,18 punts respecte a l’any 2014, i que ho ha atribuït a “la situació d’anomalitat i judicialització de la política”.

Per altra banda, el candidat no ha volgut fer referència al sondeig publicat per Betevé i El Periódico perquè la xifra que separa ERC de BComú és irrsòria “i té un marge d’error molt elevat”. Per concloure, Subirats ha sentenciat que “haurem d’esperar tranquil·lament”.