Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Barcelona en Comú, a l’expectativa del rival

|

- Publicitat -

Tot a punt en un dels pavellons de l’espai creatiu de Fabra i Coats, al nucli de Sant Andreu, on Barcelona en Comú celebra el seguiment de la nit electoral i el número dos de la candidatura, Joan Subirats, valorarà el resultat de la participació -tant a les eleccions municipals com a les europees- a quarts de nou del vespre. A la sala annexa hi ha els seguidors i activistes dels comuns, molt pendents també del primer sondeig de Betevé i El Periódico, que consolida les enquestes i, per 0,5% dona la victòria al seu principal rival, Ernest Maragall, d’ERC. Fins aleshores, l’equip de Colau, resta a l’expectativa de la poca diferència que separa l’alcaldessa amb el candidat republicà, segons el sondeig.

El que sí que es pot valorar és la participació a la ciutat de Barcelona, que ha augmentat amb 5,5 punts respecte a l’any 2015. També cal tenir en compte com s’ha repartit aquesta dada en districtes: encara que a tota la ciutat de Barcelona la participació ha patit un augment, cert és que Nou Barris -on l’alcaldessa va rebre més suport en les últimes municipals- és el districte on menys ha pujat. De fet, aquesta xifra ha estat la tònica de tot el Principat: a Catalunya, la participació en les eleccions municipals ha pujat 6 punts.

Publicitat

A Fabra i Coats hi ha prop de 100 periodistes acreditats i la formació ha comptat amb 876 apoderats a la ciutat per a fer el seguiment de la jornada electoral de la nit que pot esdevenir la revàlida per a l’alcaldessa -i manté o supera els 11 regidors que té actualment al consistori- o, segons apunten totes les enquestes, quedar en segon lloc si el republicà Ernest Maragall li treu el grapat de vots necessaris.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut