Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Balcells titlla “d’incident desafortunat” el vídeo de la infermera catalanòfoba però remarca que la majoria de professionals fan bé la seva feina

El titular de Salut apunta que és l’empresa la que “ha de prendre les mesures que toquen independentment del contingut i la manca de respecte a la llengua pròpia i les oposicions”

Redacció 09/03/2023
El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la sessió de control al Govern. Data de publicació: dijous 09 de març del 2023, 09:23 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha qualificat el polèmic vídeo en què una infermera catalanòfoba critica l’obligatorietat del C1 d'”incident desafortunat”, insistint en el fet que els pacients “necessiten ser atesos amb la seva pròpia llengua” i remarcant que la majoria de sanitaris fan bé la seva feina. Així s’ha expressat el conseller durant la sessió de control celebrada aquests dijous, 9 de març, al Parlament de Catalunya, durant la qual també ha argumentat que, davant el cas de la infermera, és l’empresa la que ha de “prendre les mesures que toquen”.

El titular de Salut afirma que el vídeo és “desafortunat” no només pel contingut, sinó també perquè està fet “al lloc de treball, amb la bata institucional i sense mascareta”. En aquesta línia, tot i que l’Hospital Vall d’Hebron ja va confirmar que investigaria el vídeo, ha apuntat que és l’empresa la que “ha de prendre les mesures que toquen independentment del contingut i la manca de respecte a la llengua pròpia i les oposicions”.

Balcells celebra que vingui gent de fora per treballar a la sanitat catalana, tot insistint però que els pacients han de ser atesos en la seva pròpia llengua, i que, per tant, els sanitaris de fora ” han d’entendre que, amb el termini adequat, han de conèixer la llengua pròpia”. Així i tot, ha remarcat que la majoria de professionals treballen bé i compleixen amb els requisits lingüístics.

Per la seva banda, la diputada del PPC Lorena Roldán ha ficat cullerada acusant el Govern “d’assetjar, linxar i assenyalar a les xarxes” a la jove, que va publicar el vídeo a TikTok. “Com que no van poder trencar Espanya, ara van darrere d’una noia; van darrere del dèbil perquè no poden amb el fort”, ha carregat.