Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Balcells titlla “d’incident desafortunat” el vídeo de la infermera catalanòfoba però remarca que la majoria de professionals fan bé la seva feina

|

- Publicitat -

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha qualificat el polèmic vídeo en què una infermera catalanòfoba critica l’obligatorietat del C1 d'”incident desafortunat”, insistint en el fet que els pacients “necessiten ser atesos amb la seva pròpia llengua” i remarcant que la majoria de sanitaris fan bé la seva feina. Així s’ha expressat el conseller durant la sessió de control celebrada aquests dijous, 9 de març, al Parlament de Catalunya, durant la qual també ha argumentat que, davant el cas de la infermera, és l’empresa la que ha de “prendre les mesures que toquen”.

El titular de Salut afirma que el vídeo és “desafortunat” no només pel contingut, sinó també perquè està fet “al lloc de treball, amb la bata institucional i sense mascareta”. En aquesta línia, tot i que l’Hospital Vall d’Hebron ja va confirmar que investigaria el vídeo, ha apuntat que és l’empresa la que “ha de prendre les mesures que toquen independentment del contingut i la manca de respecte a la llengua pròpia i les oposicions”.

Publicitat

Balcells celebra que vingui gent de fora per treballar a la sanitat catalana, tot insistint però que els pacients han de ser atesos en la seva pròpia llengua, i que, per tant, els sanitaris de fora ” han d’entendre que, amb el termini adequat, han de conèixer la llengua pròpia”. Així i tot, ha remarcat que la majoria de professionals treballen bé i compleixen amb els requisits lingüístics.

Per la seva banda, la diputada del PPC Lorena Roldán ha ficat cullerada acusant el Govern “d’assetjar, linxar i assenyalar a les xarxes” a la jove, que va publicar el vídeo a TikTok. “Com que no van poder trencar Espanya, ara van darrere d’una noia; van darrere del dèbil perquè no poden amb el fort”, ha carregat.

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut