Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Balcells i Infermeres de Catalunya es reuneixen aquest dijous

El sindicat celebra aquest "primer gest d'apropament" per part de Salut, i espera que permeti donar sortida al conflicte

|

- Publicitat -

El conseller de Salut, Manel Balcells, mantindrà una reunió amb el sindicat Infermeres de Catalunya aquest dijous. La trobada, que fonts del Departament circumscriuen a una reunió institucional, és la primera des que el col·lectiu va convocar la vaga indefinida per protestar contra el nou conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS), el passat 12 de desembre.

L’anunci de la reunió ha sorprès perquè, de fet, una de les condicions que Balcells havia posat per a reunir-se amb el sindicat era que aquest aturés la vaga, per així trobar un “espai de diàleg adequat” i “abordar les reivindicacions professionals”. Les representants dels treballadors en vaga han celebrat aquest moviment de Salut com un “primer gest d’apropament” que esperen que permeti donar sortida al conflicte. Tot i que el sindicat Infermeres de Catalunya no té representació a les taules de negociació, ha mobilitzat centenars de professionals en diverses protestes al carrer en una vaga del col·lectiu que va començar el 12 de desembre i que s’ha fet notar sobretot entre les infermeres de l’atenció primària.

Publicitat

La vaga i les manifestacions han mostrat el “malestar” de les infermeres, que fins i tot el propi conseller ha reconegut; un malestar apregonat per l’acord del tercer conveni de l’Institut Català de la Salut (ICS), l’empresa que gestiona la majoria de CAP i vuit hospitals, però que s’explica per altres motius de fons, com la manca de reconeixement professional que sent el col·lectiu. Malgrat que hi ha hagut contactes i reunions entre el sindicat i responsables del Departament de Salut, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’ICS, Infermeres de Catalunya ha insistit en reunir-se directament amb Balcells.

Et pot interessar  Balcells diu que no es poden comparar llistes d’espera de les diferents autonomies i li “costa creure’s” les de Madrid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut