Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ayuso no dona importància a les mancances de Madrid i torna a instistir per passar a la fase 1

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, insisteix que Madrid està preparada per passar a la fase 1 i treu importància a les mancances del primer informe. En una entrevista a Antena 3, Ayuso admès que Sanitat els va comunicar que els faltava un reforç de primària per fer PCR i també alguns llits d’UCI però que li sembla “innecessari”. “En els pitjors moments, Madrid ha triplicat les UCI i encara que hi hagués rebrots no tornarem als casos de febrer i març”, ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que “la covid-19 porta molt de temps amb nosaltres i hem estat sense cap tipus de control”. “A Madrid, ens hem posat al festival del virus sense cap control i això no tornarem a arribar”, ha insistit.

Ayuso està convençuda que compleix tots els “condicionants” per avançar d’etapa i diu que estan treballant en un protocol per fixar prohibicions i recomanacions en la desescalada. Entre elles, la obligatorietat d’utilitzar mascaretes en espais tancats i també fixar “establiments recomanats” per a col•lectius vulnerables a la malaltia.

Publicitat

La comunitat té previst presentar aquest dimecres d’informe a Sanitat per demanar formalment el canvi de fase, tot i que ahir el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ja ho va manifestar verbalment a la reunió interterritorial. Un ridícul més de la presidenta de la Comunitat de Madrid, a la qual posen en dubte fins i tot els alts càrrecs del PP.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut