Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Ayuso intenta tapar el caos i els retards en la vacunació de Madrid

Els sanitaris n’estan farts: Denuncien falta de personal i la precarietat de l’Atenció Primària

Redacció
Redacció 03/07/2021
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

La gestió de la pandèmia a Madrid segueix sent un desastre gràcies a les males decisions d’Ayuso i la seva manca de reforç a la sanitat pública. Mentre la Comunitat de Madrid construïa un hospital sencer, el famós Zendal, no s’ha cuidat prou el personal sanitari, que constantment denuncien unes condicions precàries en plena pandèmia, i això s’ha vist reforçat amb la nova onada de contagis deguts a la variant delta del coronavirus.

A més, unes informacions d’Eldiario.es apunten al retard de la comunitat en l’administració de dosis, amb més d’un milió de vaccins guardats al magatzem, fet que porta a Madrid a ser a la cua d’Espanya pel que fa al ritme de vacunació. En concret, es tracta de la regió que menys primeres dosis ha subministrat, amb un 48% davant de la mitjana del 55% de la resta de comunitats. Aquesta dada també contradiu la fatxenderia d’Ayuso per criticar el Gobierno, la qual assegurava que tingués més vacunes “ja tindria la població vacunada al 100%”, però resulta que per no cuidar bé el seu personal, s’està quedant enrere.

Mentrestant, la presidenta de la Comunitat fa maniobres a la desesperada per intentar tapar la precarietat del sector i va anunciar aquest dimecres que empreses com Acciona, El Corte Inglés i el Grupo Santander vacunaran els seus empleats i serviran com a punts de vacunació, en un projecte de col·laboració amb empreses privades per incentivar i alleugerir el procés.