Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ayuso escandalitzada per la reforma de la sedició: “Trosseja la integritat d’Espanya”

|

- Publicitat -

La possibilitat de contemplar una reforma del delicte de sedició del Codi Penal espanyol anunciada per Pedro Sánchez ha generat una onada de reaccions entre els partits polítics. L’última a sumar-se ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que s’ha mostrat escandalitzada davant l’escenari plantejat, acusant el govern de Sánchez d’actuar de forma “deslleial” i “a traïció”.

Ayuso considera “gravíssim” que l’executiu de Sánchez es plantegi la possibilitat de reformar el delicte de sedició rebaixant la pena actual, que és de 15 anys, a la meitat. Sánchez va anunciar-ho la setmana passada a Brussel·les, i aquest matí el mitjà El País ha confirmat que la modificació consistiria en una rebaixa, i no una derogació. El president de l’Estat espanyol, en l’anunci, va assegurar que la seva intenció era equiparar el Codi Penal espanyol a les democràcies europees, on a diversos llocs la pena és molt més baixa o el delicte de sedició ni tan sols existeix. No obstant això, el mateix Sánchez va matisar que això només pot fer-se “a través de les corts”, on necessita una majoria parlamentària que, ara mateix, no té.

Publicitat

Però Ayuso no ho veu així. La presidenta de la Comunitat de Madrid afirma que Sánchez”està trossejant la integritat i unitat d’Espanya per perpetuar-se uns anys més” i, per a ella, modificar el codi penal per tal d’actualitzar-lo mínimament als estàndards europeus és un intent d'”atemptar contra l’interès del conjunt d’Espanya“.

La cap de l’executiu madrileny ha assegurat que el govern del PSOE “entrega els interessos del país una vegada rere l’altre” als “enemics confessos d’Espanya” per “benefici propi”. “No hi ha una sola mesura que hagi pres Sánchez en aquests anys que enforteixi la unitat nacional”, ha dit, segons recull l’ACN.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut