Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Ayuso defensa l’Operació Catalunya: “Qualsevol estat del món protegeix els seus interessos i la seva sobirania”

Afirma que "al final els independentistes que han generat greus disturbis, han apallissat policies i han fet destrosses, acabaran essent els herois"

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous a Catalunya Ràdio que “no està a favor” de l’ús d’informacions falses com es va fer a l’Operació Catalunya contra rivals polítics, però defensa que “tot el que siguin eines per part de l’Estat per protegir-se em sembla bé”. “Crec que això qualsevol estat al món ho fa. Qualsevol Estat normal i coherent es protegeix, protegeix les seves institucions, les seves fronteres, els seus interessos i la seva sobirania”, ha dit. Segons Ayuso, les informacions que apareixen ara sobre l’Operació Catalunya busquen “invertir el relat” i acabar assenyalant els independentistes com a “víctimes”.

“El que sospito és que hi haurà una inversió del relat de manera que al final els independentistes que han generat greus disturbis i han apallissat policies i han fet destrosses, acabaran essent els herois. Una mica com el que veiem a Euskadi amb els presos d’ETA”, ha dit, perquè “a final de mica en mica la culpa serà de Mariano Rajoy”.

Publicitat

Ayuso també ha criticat durament el govern de Pedro Sánchez, que aprova una amnistia per “mantenir-se a la Moncloa”. “S’han anat saltant els reglaments jugant amb els informes dels lletrats” del Congrés, i el govern s’ha erigit en els tres poders sense pensar “en cap moment en l’interès ni dels catalans ni dels espanyols”.

Un escenari, que, segons Ayuso, permet dir que Espanya va pel camí de ser una “dictadura”. “A les dictadures no s’hi entra de cop, s’hi entra a poc a poc i arriba un moment que comencen a intervenir la vida diària sense adonar-se’n”. “Es comença a assenyalar a presentadors i a fer política amb els diners dels ciutadans”, ha dit.

Et pot interessar  El PP aprovarà al Senat un informe que sosté que l'amnistia és "un cop mortal per a l'Estat constitucional i autonòmic"

En aquest sentit, ha criticat la suposada manipulació de TVE per part de l’executiu espanyol. “El que estic veient a TVE no s’ha vist mai. Hi ha zero independència. El que està passant amb algunes cadenes, amb periodistes, les llistes negres de jutges ens van portant a una situació molt totalitària”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut