Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

[Àudio] L’alcalde mediador de la Jonquera revela contactes entre Catalunya i França, a banda del Gobierno

|

- Publicitat -

Revelacions de l’alcalde de Prats de Molló, Claudi Ferrer, que va fer de mediador entre els manifestants del Tsunami Democràtic i la policia francesa durant el tall al Pertús d’aquesta setmana, en una entrevista a Ràdio Arrels de Perpinyà. Segons el batlle, hi hauria hagut contactes entre el govern català i el francès, a banda dels de l’executiu espanyol i el francès, per aconseguir que tot anés “el millor possible”.

Ferrer ha assegurat que “tothom ha col·laborat” i ha afegit que responsables de la Casa de la Generalitat a Perpinyà es van posar en contacte amb ell perquè intervingués. Ha recordat la protesta independentista com “una festa” pacífica, com passa “sempre” a Catalunya. “Amics de la Catalunya Nord i de la Catalunya Sud em van demanar si podia ajudar que tot plegat passés el millor possible. Formo part del centenar d’alcaldes [nord-catalans] que han firmat el manifest per la democràcia i la defensa dels presos polítics i exiliats, i el meu paper era ser al costat dels catalans i de les autoritats franceses perquè tot anés el millor possible. Vaig estar en contacte amb la Gendarmeria, el CRS i la subprefectura de Ceret, i negociant si es deixaven passar uns camions”, ha dit.

Publicitat

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut