Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Atac feixista al recentment declarat “territori alliberat” de Bàscara

Desobediència Civil ha convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament per combatre l’ultraespanyolisme que hi ha darrere els atacs

Redacció 08/05/2022

Bàscara ha estat el primer municipi català autodeclarat “territori alliberat” de la República Catalana. Aquest dissabte, l’acció que va proposar el grup Desobediència Civil va posar “passos fronterers” al municipi, i repartia passaports catalans a tots els vehicles que hi passaven.

Però la festa no ha trigat a ser esguerrada per ultres espanyols i unionistes, i el col·lectiu d’activistes ha denunciat aquest diumenge que han destrossat els passos fronterers que van crear, i durant tot el matí han estat informant d’altres actes vandàlics que el grup feixista ha realitzat. En diverses piulades, l’agrupació ha assegurat que “Bàscara respondrà més forta que mai”, i ha cridat a l’autodefensa, començant per una mobilització aquest migdia.

A banda de les destrosses dels passos fronterers també han destrossat alguns murals cobrint-los de pintura blava i tapant els dibuixos com el d’un agent de la policia espanyola pegant un votant de l’1-O. L’associació ultra encarregada d’aquests atacs té nom i cognom: Asociación Unión de Brigadas.