Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Atac de cinisme d’Iceta: “Si no guanyem nosaltres hi haurà quatre anys més de retrocés”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat que se celebrin eleccions a Catalunya per aconseguir un “canvi de rumb” i ha lamentat que l’única resposta que es trobi en el president de la Generalitat, Quim Torra, sigui el referèndum. “Si no guanyem nosaltres hi haurà quatre anys del mateix, quatre anys de retrocés”, ha afirmat aquest dissabte. Sobre la gestió de la pandèmia, ha acusat el Govern d’arribar “tard i malament a tot” i de no preparar-se per a l’arribada dels rebrots “anucniats”. “Després de tres mesos queixant-se sobre el que feia el govern d’Espanya, no van aprofitar per preparar-se pel que era obvi”. Ha afegit que és “impossible d’explicar” que s’hagi estat sense secretari de Salut Pública en plena pandèmia.

Iceta ha fet balanç del darrer curs polític, marcat per la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, ha criticat que el Govern ha fet “confrontació en els pitjors moments per a la confrontació” i ha posat en evidència les “insuficiències” de l’executiu català en la lluita contra la pandèmia. “Està pagant la factura de tres mesos seguits on ha fet política de confrontació i d’intentar avançar en al seva agenda política enmig de la pandèmia”, ha valorat.

Publicitat

Per a Iceta, ha quedat acreditat “que si algú ha arribat tard i malament tenint més temps ha estat el Govern” i ha apuntat que de la seva “ineficiència”, i la seva “divisió”, se’n ressent el conjunt de la societat. Ha defensat que la desescalada necessita autoritat, bona gestió, prestigi, detecció precoç dels casos i poder confinar la gent que no ho podia fer pel seu compte, cosa que ha assegurat que no ha passat. “Ho sabia tothom sense necessitat de ser epidemiòleg”, ha manifestat.

Ha afegit que tampoc s’està treballant per establir consensos a l’hora d’intentar captar els recursos provinents del fons de recuperació europeus, pels que ha felicitat el govern espanyol. Iceta ha reclamat també més cooperació i ha lamentat que els ajuntaments s’han sentit “abandonats i sense informació”.

Et pot interessar  La majoria independentista al Parlament perilla: el CEO situa el PSC com a guanyador amb 35-42 diputats

Acusa el Govern de “no tenir clares les prioritats”

Iceta ha estès el balanç de la gestió de la pandèmia als darrers 10 anys, que ha qualificat com a “dècada perduda”. Ha lamentat que hi ha hagut una “pèrdua constant de temps, recursos i oportunitats” i una orientació política “fracassada”.

En aquest sentit, ha lamentat que “en comptes de fer autocrítica” i reformular el seu projecte, l’executiu es dediqui a “gesticular més i més”. “I quan es pregunta a Torra què hem de fer, diu un referèndum. És l’única resposta que trobem al Govern”, ha manifestat.

Ha afegit que l’executiu sí “excel·leix” en el plantejament d’un “memorial de greuges” i en “derivar responsabilitats. “No són responsables de res, el que va bé és gràcies a ells i el que va malament és sempre culpa d’uns altres”, ha afirmat.

“És hora de dir prou, de canviar de rumb, de renunciar a fórmules caduques, fracassades i equivocades i aquesta és la nostra feina”, ha manifestat. El primer secretari ha considerat que si Catalunya hagués celebrat eleccions ja, com han fet altres comunitats, tindrien aquesta qüestió resolta i ha fet una crida perquè quan siguin, els socialistes obtinguin uns resultats “excepcionals” per poder liderar aquest canvi.

Sobre les eleccions, ha afirmat que els dos partits independentistes estan buscant “la data que més els convingui, a uns o altres” i ha demanat “posar per davant els interessos del país”. Ha alertat que si l’independentisme torna a sumar “es tornaran a posar d’acord per seguir amb un camí que no porta enlloc”.

Iceta ha presentat els socialistes com l’alternativa al “rumb equivocat i fracassat” de l’independentisme i ha assegurat que si no guanya el PSC hi haurà “quatre anys del mateix, quatre anys de retrocés”.

Per últim, el primer secretari del PSC ha alertat que la pandèmia per la covid-19 no ha acabat i que cal continuar treballant i complint les mesures necessàries per evitar la propagació de contagis i donar la resposta necessària a la crisi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut