Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Atac de catalanofòbia d’un home de Palma a dues noies que parlaven en mallorquí

|

- Publicitat -

La catalanofòbia segueix a l’ordre del dia malgrat la crisi del coronavirus. Un nou cas de catalanofòbia ha passat a Palma de Mallorca, quan un home que treballa com a reposador de benzina, s’ha negat a posar benzina a una dona per parlar-li en mallorquí. Després que la dona li hagi demanat “vint euros de noranta-cinc”, l’empleat ha insistit a dir que “sóc espanyol, digui-m’ho en espanyol que estem a Espanya”.

Segons el diari dBalears, l’home reiterava una vegada i una altra el mateix argument, fins que una segona clienta li ha dit “doncs, t’ho diuen un cop i ho aprens”, a la qual cosa ell ha contestat “ni vull ni m’interessa, només parlaré espanyol”. L’home, que és manxec, es negava a posar benzina als vehicles de les seves clientes mentre li demanessin en català, encara que hi hagués expressions com “dièsel normal” que sonen exactament igual en els dos idiomes. Després de preguntar-li si cada cop que li demanen benzina en català munta aquest numeret, el reposador ha assegurat que li és igual: “M’és igual explicar-ho tants cops com faci falta, estem a Espanya i no tinc per què aguantar que em parlin en mallorquí”.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut