Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Asens fa reflotar l’odi dels comuns a Junts comparant-los amb Vox i el PP

|

- Publicitat -

El portaveu d’En Comú Podem i president del grup d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha agraït aquest dijous a ERC que “estigui disposat a actuar amb responsabilitat i coherència amb el llegat republicà de Companys” i voti en contra de les esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat. Per contra, ha acusat Junts de “gesticular amb una retòrica grandiloqüent poc compatible incoherent amb el que fan a Catalunya” on “per començar el conseller Giró està fent els números amb els diners que arribaran d’aquests pressupostos”. “Avui Nogueras votarà la mateixa esmena que el PP i Vox”, ha dit. També ha acusat el PP de pretendre donar lliçons de gestió quan són “l’autèntic partit antisistema” de l’Estat.

Asens ha obert les intervencions dels grups a la recta final del debat de les esmenes a la totalitat, que acabarà aquest migdia amb una votació on previsiblement el Congrés rebutjarà els set vetos presentats del PP, Vox, Cs, Junts, CUP, CC i Foro Asturias.

Publicitat

El portaveu d’En Comú Podem ha recordat en primer lloc el diputat Alberto Rodríguez, a qui es va treure l’acta “per una multa de 540 euros”. “Aquest Congrés avui està més desprotegit, avui és Alberto, i demà pot ser qualsevol”, ha dit entre protestes de la bancada de la dreta.

Asens ha criticat durament el discurs d’aquest dimecres de Pablo Casado, que va anar al Congrés “a donar lliçons sobre comptabilitat” mentre el PP té “més de 300 imputats per corrupció” i ha estat “imputat per corrupció”.

Asens al PP: “Vostès són l’autèntic partit antisistema”

Ha acusat els populars d’anar en “direcció contrària” al que va fer el fundador del PP, Manuel Fraga, que “va tenir el sentit d’Estat d’abraçar la democràcia”. “Vostès estan trencant les regles del joc democràtic, parlen de govern il·legítim, s’han abraçat a l’extrema dreta i han sortit de la Constitució i la història. Vostès són l’autèntic partit antisistema”, ha sentenciat.

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”

També ha acusat Junts de venir al debat “a gesticular amb una retòrica grandiloqüent poc compatible i coherent amb el que fan a Catalunya” on “per començar el conseller Giró està fent els números amb els diners que arribaran a Catalunya d’aquests pressupostos perquè els de la Generalitat són poc viables sense aquests pressupostos”.

“Avui Nogueras votarà la mateixa esmena que el PP i Vox”, ha dit en referència a la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, i “és poc coherent donar lliçons a Podem, ERC o Bildu de radicalitat quan són els hereu de CiU”.

Per últim, Asens ha “agraït” a ERC i Bildu que estiguin “disposats a negociar”. “Són independentistes, però tenen més sentit d’estat que qui atia banderes des de la dreta”, ha dit.

“Gràcies companys d’ERC per actuar amb responsabilitat en coherència amb el legat republicà de companys i no dubteu que intentarem estar a l’alçada a Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut