Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Asens, al PSOE: “Ens asseurem a negociar però deixin d’insultar-nos”

|

- Publicitat -

El portaveu d’ECP al Congrés, Jaume Asens, ha sostingut aquest divendres que s’asseuran a negociar amb el PSOE, probablement al setembre: “Ens asseurem a negociar però deixin d’insultar-nos”.

D’aquesta manera ha retret al president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “un grau d’ofensiva molt gran”, i ha dit, en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press, que creu que la investidura la setmana vinent no prosperarà. “La investidura serà fallida, serà un mecanisme més que utilitzarà el PSOE per pressionar Cs, el PP i en últim lloc nosaltres” perquè facilitin la investidura, ha opinat.

Publicitat

“A nosaltres ens toca actuar amb responsabilitat i sentit d’estat”, ha seguit, i ha retret al PSOE tenir una actitud d’arrogància, en les seves paraules, mentre que ha assegurat que encara que el posicionament sigui un ‘no’ a Sánchez, es podrien plantejar l’abstenció si tornessin a la taula de negociació. S’ha queixat que el PSOE posi la qüestió dels polítics presos com un element per no pactar, perquè segons ell “no és el mateix defensar drets d’adversaris polítics que estar a favor de les seves idees”, en referència a la posició d’ECP.

Així, Asens ha dit que Sánchez “no pot insultar la intel·ligència dels ciutadans espanyols” i confondre una cosa amb l’altra, i li ha etzibat que és legítim tenir opinions diferents sobre què és un ‘pres polític’ i què no. “Probablement serà un ‘no’, però serà una mà entesa per la nostra banda. Si no, ens tornarem a trobar al setembre perquè és difícil que canviem d’opinió entre dimarts i dijous. Encara que en política tot és possible”, ha conclòs.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut