Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Asens acusa el PDeCAT i ERC de voler anar a Madrid a bloquejar

El candidat dels comuns es presenta com a garantia per evitar un pacte PSOE-Cs i un nou 155

|

- Publicitat -

El candidat dels comuns a les eleccions al 28-A, Jaume Asens, ha volgut marcar distàncies amb PDeCAT i ERC assegurant que aquests dos partits catalans van a Madrid a “bloquejar” mentre que En Comú Podem hi va a governar. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Asens ha respost d’aquesta manera al fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi condicionat el suport a Pedro Sánchez a parlar d’autodeterminació i a la figura del relator. Asens ha erigit els comuns com la garantia per evitar un pacte PSOE-Cs i un nou 155. Considera que el programa electoral dels socialistes sense referències a Catalunya és una “pista d’aterratge” per a un acord amb Cs.

“La gent ha de saber que votar el PSC o el PSOE vol dir obrir la porta a un govern en què Rivera sigui vicepresident i Arrimadas, ministra”, ha avisat, tot recordant que el PSOE quan ha tingut l’oportunitat ha pactat amb Cs, com ja va fer a Lleida.

Publicitat

Per a Asens, el PSOE és com un “camaleó polític” que canvia de color depenent amb qui està i ha defensat que quan ha pactat amb Podem s’han acordat els pressupostos més socials de la història.

D’altra banda, el candidat dels comuns ha demanat “valentia” als partits independentistes per “punxar el globus” i dir la veritat als ciutadans per no alimentar més “fantasies”. “La societat és prou madura per assumir que les coses no s’han fet bé i que hi ha fulls de ruta irrealitzables”, ha afegit. També s’ha mostrat molt crític amb ERC, a qui acusa de jugar a una “pràctica de la vella política” com és el transfuguisme. En aquest sentit, ha avisat que això genera desafecció.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut