Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Arxiven la querella de la CGT contra una desena d’alts càrrecs de TMB per fraccionament de contractes

El magistrat considera que els denunciants no han aportat "prou indicis" i han fet "un relat genèric dels fets"

|

- Publicitat -

La querella de la CGT contra Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a qui acusava d’haver fraccionat diversos contractes menors, així com d’haver contractat per separat prestacions periòdiques que eren “plenament previsibles” dins l’activitat ordinària dels poders adjudicadors, no prosperarà. El jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona ha arxivat la querella que la CGT va presentar contra una desena d’alts càrrecs de TMB el passat mes de maig, ja que el magistrat considera que els denunciants no han aportat “prou indicis” i han fet “un relat genèric dels fets”.

La investigació del sindicat va començar per la divisió d’autobusos i després va passar a la de metro. El sindicat va trobar indicis de presumptes irregularitats en l’adjudicació de contractes menors, després de recopilar informació sobre més de 111.000 contractes menors per valor de 120 milions d’euros adjudicats en els últims cinc anys, un període que afectava els mandats de Mercedes Vidal, Rosa Alarcón i Laia Bonet. . Tal com va exposar el sindicat, les dades demostraven un “ús abusius, irregular i consentit en el temps de contractació pública a través de contractes menors”.

Publicitat

Tanmateix, el jutge, basant-se en un informe del fiscal que remarca que els denunciants no han aportat “prou indicis” i han fet “un relat genèric dels fets”, ha decidit arxivar la querella.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut