Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Arxiven la causa d’injúries a la corona contra Pere Aragonès

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Sánchez de l’Audiència Nacional ha considerat que les declaracions de dirigents d’ERCAdelante Andalucía i el BNG, “no són injúries, ja que estan emparades per la llibertat d’expressió”, i per tant, ha arxivat la causa en contra del líder d’ERC, Pere Aragonès, així com de Teresa Rodríguez i Ana Pontón. D’aquesta manera, i segons informa El Confidencial, treuen la raó a l’associació que els havia denunciat, Concordia Real Española, que consideraven un delicte que els acusats titllessin els borbons de “lladres” o “organització criminal”.

Tot i això, la fiscalia no se n’ha pogut estar de donar un toc d’atenció als tres encausats, definint que les crítiques que havien fet eren “agries, o inclús rebutjables, però sense recorregut penal”. L’arxiu, però, se centra en la jurisprudència del Tribunal Europeu dels Drets Humans i del Tribunal Constitucional en la qual s’imposa una especial protecció a la llibertat d’expressió.

Et pot interessar  Aragonès nega que s'hagi coordinat amb el PSOE: "La data del 12-M l'han escollit els que han tombat els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut